În imaginea atașată se poate vedea cum NU trebuie să arate un spațiu de joacă dupa ce mai mulți copii s-au relaxat, au facut mișcare și au petrecut alaturi de colegi și prieteni.
– Coji de semințe
– Resturi alimentare / ambalaje
– Utilizarea mobilierului de joacă într-un mod nepotrivit ce poate cauza accidente sau distrugeri materiale.
Părinții / bunicii / persoanele responsabile sunt prea ocupate pentru supravegherea atentă a acestora. De multe ori nici nu sunt la curent în ce grup de prieteni își petrec timpul sau în ce tip de activitati sunt implicați.
Ce este de făcut ?
Educația, dialogul, puterea exemplului personal. Copiii sunt la vârsta la care își pun bazele principiilor și valorilor. În ciuda influenței crescute a grupului de prieteni trebuie să reținem ca „busola” lor este reprezentată tot de familie.
Și….Nu ! Solutia nu este ca Politia Locala sa ii urmareasca, sa ii educe, sa ii apostrofeze. Există pârghii pentru sancționarea parinților / tutorilor, însă tinând cont de multe motive realiste și legislative nu aceasta este soluția optimă nici pe termen lung și nici pe temen scurt.
Exemplu de așa DA !
Pe de altă parte avem copii din localitate ce practică sportul la ACS Unirea Dobroești și primesc în fiecare zi sfaturi și exemple de urmat într-un sens pozitiv.
Fotograful Gazetei Sporturilor i-a surprins în imagini pe sportivii de la ACSUD la finalul meciului de fotbal România – Andorra în momentele în care strângeau gunoiul lasat în tribune ( în zonele unde au stat aceștia )