Comunicare ADTPBI cu privire la introducerea unei linii de transport în Fundeni

Soluția propusă de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov: introducerea unei linii R414, ce ar urma să facă legătura între terminalele Bucur Obor și  Piersicului ( Dobroești ) cu autobuze din flota S.C. Serviciul de Transport Voluntari. 

Când se va operationaliza această linie ?

Conform răspunsului primit din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, citam : “In prezent realizam demersurile necesare pentru punerea în functiune a liniei regionale R414”

Soluția agreată inițial de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov cu Primăria Dobroești a fost aceea de prelungire a traseului STB 343. Din păcate, această variantă nu mai este susținută de noua conducere a instituției. Noua conducere a fost aleasă în data de 14.12.2020.

Autoritățile locale din Dobroești au transmis o serie de solicitări către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, având ca obiectiv prelungirea liniei STB 343.

Această soluție agreată de Primăria Dobroești are mai multe avantaje pentru locuitori și se putea pune în practică într-un timp mult mai scurt.

De ce Primăria Dobroești nu poate introduce propria linie de transport care să facă legătura între Dobroești și București ?

Transportul public în București-Ilfov este reglementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București

   Asociația are ca scop:

 – Înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea în comun a serviciului public de transport local din cadrul asociației, pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre;